homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

"Spaga pentru medici"-3

#39 2008-11-10 05:33:42

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

Re: "Spaga pentru medici"

armand a scris:

1.  M-am operat la spitalul Coltea, din bucuresti, la seful clinicii, de deviatie de sept, acum ceva ani.
Intr-o vineri eram programat. Evident, spaga am dat-o, asta era conditia sa fiu operat de el, ca de, cica era cel mai bun.
Am stat in sala de operatie, sa il astept, cam o ora si jumatate, timp in care mi s-a facut si o injectie sa ma .ameteasca. Stiti ce s-a intamplat/ asistenta sefa, care era o dulce, a venit si mi-a spus ca dom profesor a uitat ca are examen cu niste studenti.....si sa vin luni sa ma opereze!!!!! Am iesit din sala intr-un carucior, ca in picioare nu puteam sta, fiind ametit......Nu ne venea sa credem!!! ca sa spun ca operatia a durat 10 minute....si nu a fost perfecta?

sa nu imi spui ca te-ai dus acasa anesteziat si te-ai intpors tot la el sa iti faca operatia!!!!!

citi ani aveai atunci?

uite aici un articol:

http://www.ziare.com/Ce_trebuie_sa_stii … 71096.html

Exista momente in viata fiecaruia dintre noi cand trebuie sa apelam la serviciile doctorilor pentru a ne rezolva problemele de sanatate aparute din diferite cauze.

De aceea trebuie sa stiti cateva lucruri esentiale despre relatia medic pacient pentru a nu avea probleme mai tarziu din cauza lipsei de informatii.

Trebuie sa tii cont de faptul ca relatia ta cu medicul trebuie sa fie bazata pe incredere pentru ca el este persoana care trebuie sa iti comunice probleme esentiale pentru viata ta.

Si totusi sa te respecte ca pacient si sa nu isi abroge drepturile ca este singurul care stie ce este mai bine pentru viata ta. In cazul in care i-ai pus o intrebare si el iti spune ca nu stie raspunsul, nu inseamna ca nu este un doctor bine pregatit. Daca iti da raspunsul la urmatoarea consultatie este cel mai bine pentru tine.

Asta dovedeste ca este un doctor bun care se documenteaza si nu iti da un diagnostic bazat pe amintiri sau presupuneri. De asemenea medicul tau ar trebui sa iti ofere solutii alternative, nu sa iti impuna un anumit tratament.

Trebuie sa ai ocazia sa alegi daca vrei sa te faci bine intr-un termen cat mai scurt sau alegi calea mai lunga. Adica poti urma un tratament medicamentos sau poti alege un regim de viata sanatos care iti va ameliora starea de sanatate. In cazul in care vrei sa consulti un alt doctor sa stii ca este dreptul tau sa faci asta.

In cazul in care medicul tau se simte lezat de acest lucru nu este un semn bun. Tu ai dreptul sa decizi, nu trebuie sa iti impuna el nimic. De asemenea poti sa te documentezi si tu pe internet despre simptomele bolii tale ca sa poti sa ai o discutie cu medicul tau. Asta nu inseamna ca te poti trata cu ajutorul solutiilor gasite acolo, dar poti avea niste repere importante care te vor ajuta sa intelegi mai bine despre ce este vorba.

Medicul trebuie sa fie onest cu pacientii sai si sa isi ceara scuze atunci cand a gresit. Daca este prea mandru sa faca asta atunci nu este bine pentru tine.

Si nu in ultimul rand ar trebui sa iti alegi medicul pe criterii morale si apoi profesionale. Sanatatea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le detinem in viata de aceea trebuie sa fim atenti pe mainile cui o incredintam.

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2008-11-10 06:16:01)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#40 2008-11-10 12:22:56

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

armand a scris:

Avem o tara ......halal. este ce meritam ca natie....nu vom fi niciodata civilizati.

tummenupp

#41 2008-11-10 12:40:19

angel89
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-07

eu am fost operata in primavara de apendicita..am dat 250 doctorului, 50 anestezistului plus la asistente cand imi faceau calmante, injectii..dar a mai fost o tipa internata cu mine in acelasi salon, la acelasi doctor si nu a dat niciun ban la nimeni( era de culoare, ca su nu zic tiganca)..oricum altfel se purtau cu mine, decat cu ea..deci un ban bagat in buzunar la doctori ii face sa-ti zambeasca! nu prea putem sa facem nimic cu sistemul sanitar, poate nepotii copiilor nostri..

In America, in sfarsit!big_smile

#42 2008-11-10 12:49:53

ET
Addicted member

Atat timp cat mentinem atitudinea asta "nu putem face nimic...", e clar ca nu se va schimba nimic.

#43 2008-11-10 12:59:42

angel89
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-07

pai daca nu dai bani nu te baga in seama..te lasa sa mori ca un caine..

In America, in sfarsit!big_smile

Publicitate

loading...

#44 2008-11-10 13:03:45

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

asa e, cata vreme nu facem nimic, nu se schimba nimic. insa din toate domeniile de pe lumea asta, in medicina zic eu ca n-ar trebui sa fie loc de negociat... de exemplu, iau firma care imi pune mie acum centrala... se misca cu viteza melcului, n-au aia, n-au cealalta si eu ma chinui acasa... probabil daca le-as da "ceva", dintr-odata ar avea si ei treaba... insa zic eu ca nu este corect, in plus platesc destul pe serviciile lor oficiale ca sa le mai dau si neoficial... din principiu, de-a naibii si nu vreau, desi in timpul asta eu stau in frig si cu casa sparta... insa cand ajungi in spital, cu cineva drag care e bolnav...mai stai atunci sa te gandesti ca nu dai din principiu, ca sa schimbi ceva, cand tremura sufletul in tine pentru cel drag? nu, ti se cere si dai, sau daca nu ti se cere, dai pentru ca stii ca altfel nu vei fi bagat in seama... Nu sunt de acord cu mersul cu "flori si bomboane" la medicul de familie pentru o reteta sau adeverinta...asta nu... dar in spital, la probleme grave, faci ce trebuie ca sa fie bine...eu cand m-am operat am platit anestezistul ca sa fiu sigura ca face treaba buna...persoana care a fost operata dupa mine si nu platise nu se trezise din anestezie nici dupa cateva ore, cand eu plecam acasa...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#45 2008-11-10 13:28:16

mia_nico
New member
Inregistrat: 2008-03-01

am citit multe pareri negative despre medici,se vede ca vorbiti din experienta proprie.sa va zic si eu.am fost internata la spital,timp de 1 saptamana,la boli pulmonare,vreau sa zic ca nu am dat nici un cadou nimanui.dr-ita de garda ,era rezidenta ,a fost super,dr-ita la care m-a internat in salon,a venit dupa amiaza la contravizita,mereu m-a lamurit unde nu pricepeam,era draguta cu mine si imi dadea curaj sa trec peste boala.asistentele imi faceau injectiile incet,ma intrebau mereu cum ma simt.am stat in salon cu inca 2 femei si cu ele se purtau la fel.inainte de externare sotul meu a venit cu flori si atata a fost tot ce le-am dat. eram in spital din Romania,spital public,unde medicii sunt platiti cu 1000 roni/luna,un salariu jenant.

in schimb mi se pare penibil cand faci programare la o clinica particulara sau la cabinet,nu se tine cont de ora programarii,intra cunoscuti dr-ului inaintea ta( nu ma refer la prieteni tot medici,ca aceia mi se pare normal sa nu stea la rand,sau femeile insarcinate) si te tot cheama la cabinet...

#46 2008-11-10 13:30:37

armand
Full member
Inregistrat: 2008-04-15

ba da....m-am intors acasa ametit.....si tot la el am fost, pt ca dadusem banii deja ...
Despre ce spui legat de relatia medic-pacient.......imi vine sa urlu de nervi cand stiu prin ce am trecut. Medicii romani se cred mici dumnezei, cred ca au dreptul sa se joace cu viata omului....credeti-ma , dupa ce scap de boala, sa de-a dumnezeu, o sa va povestesc cu lux de amanunte prin ce am trecut in tara. O sa fiti socati!

#47 2008-11-10 13:38:20

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

asta este o chestie de sistem, din pacate prea greu de schimbat, poate copiii copiilor nostri cu conditia sa nu traiasca cu mentalitatea noastra, si intrebarea ar fi unde atunci si cu cine. Oricum, ?cum castiga destul de bine, cu garzi, cabinete particulare. Aici este iar prostia, casa de asig le ofera posibilitatea sa lucreze cu casa dar ei prefera cash. E o prostie, esti asigurat si mergi sa platesti consultatia. Pacat ca nu returneaza casa banii asiguratului, atunci tot omul ar cere chitnta, ar trimite la casa si ar trebui sa primeasca macar un procent.

#48 2008-11-10 13:43:02

ET
Addicted member

Am si eu o mareeee curiozitate: cum credeti ca generatiile viitoare vor schimba ceva daca noi insine avem aceeasi mentalitate (naspa tare!) pe care vrand-nevrand le-o transmitem?

#49 2008-11-10 13:56:26

armand
Full member
Inregistrat: 2008-04-15

sistemul nu se va schimba decat f greu. Nu stiu insa cum, pt ca totul e ca un domino, in toate sistemele din tara asta.
stiti de ce e asa? pentru ca romanii sunt o natie lasa, fara personalitate, care inghit la nesfarsit magariile si mizeriile celor casre ne conduc. daca aveam un pic de sange de sarbi, italieni, sau nemti.....era altceva.
e din ce in ce mai greu, dar inghitim in continuare nesimtirea. Ne lasam calcati in picioare si umiliti de medici, ca despre ei vorbeam. uitam ca sunt niste oameni ca si noi si acceptam sa ne trateze ca si cumne fac o favoare, nu ca asta le e datoria.
mi-e scarba!

#50 2008-11-10 14:04:07

corneliabuc.
Hero member

ET a scris:

Am si eu o mareeee curiozitate: cum credeti ca generatiile viitoare vor schimba ceva daca noi insine avem aceeasi mentalitate (naspa tare!) pe care vrand-nevrand le-o transmitem?

rotfl  asta era intrebarea, in  a cui mentalitate sa traiasca daca nnu in a noastra....

armand, prefer sa fiu romanca decat iugo.de oricare iugo, nu ma interes croata etc.

#51 2008-11-10 14:05:08

Soleil
Addicted member

pe vremea lui Ceasusescu era la fel. Cititi "Arta conversatiei" si va veti lamuri. Parintii mei au facut asa la nevoie si am crescut urand chestia asta. Am zis ca eu nu am sa fac la fel. ma duc la consultatii la cabinete particulare - vine lumea cu pile, cu buchete de flori si cadouri si da, intra in fata. eu nu am facut asta niciodata si nici nu am de gand sa fac. insa pentru o chestiune de viata si de moarte as face-o, pentru cineva drag, da, daca asta e singura solutie de a fi tratat omeneste.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#52 2008-11-10 14:10:46

ET
Addicted member

Razi tu Cornelia, dar sarbii sunt bengosi tummenupp

Au reusit sa aprinda razboaie si nu s-au lasat calcati in picioare.

Acum nici nemtii nu-s chiar asa cum se zice, sa nu ne imbatam cu apa rece. Spre ex., mamei mele i-au luat caruciorul din supermarket in timp ce se uita pe la rafturi. rotfl

Ultima oara a fost editat de ET (2008-11-10 14:12:01)

#53 2008-11-10 14:29:13

Soleil
Addicted member

ET a scris:

mamei mele i-au luat caruciorul din supermarket in timp ce se uita pe la rafturi. rotfl

esti sigura ca i l-a luat un neamt?  lol

Thé à la menthe hjarta

#54 2008-11-10 14:30:54

corneliabuc.
Hero member

da, s-au calcat singuri pe ei insasi, si nu numai ca s-au calcat...dar sa nu intram in detalii, am avut colegi  din ex-iugo (croati, sarbi, bosnieci) care au fost acolo in timpul razb si este si greu de auzit dar de trait...
suntem iar off topic ca la endometrioza?  rotfl
rotfl  esti sigura ca un neamt i l-a luat? rotfl  asta a fost o gluma, normal ca si ei au uscaturile lor, si poate ca-s mai uscate ca ale noastre

Ultima oara a fost editat de corneliabuc. (2008-11-10 14:31:45)

#55 2008-11-10 14:39:09

ET
Addicted member

Buei, sunteti previzibile. Ma asteptam la intrebarea asta. rotfl

Am citit pe un forum ceva ft. fain: "Pentru germani austriecii sunt balcanici. Pentru suedezi, danezi, germanii sunt un pic...paranoici si contaminati de balcanism."

Cornelia, ai legatura. smile Impresii de la fata locului?

#56 2008-11-10 14:47:15

corneliabuc.
Hero member

stai linistita, ca si eu am trait in germania, faptul ca acum sunt in austria e o intmplare placuta, dar sincer nu as da nici o parte a germaniei pe viena, nu pe austria ci numai pe viena. Si ca sa nu fim offtopic, sistemul medical din austria este mai bun decat cel din germ rotfl  eu stiam ca pt elvetieni, nemtii sunt balcanici rotfl , austriecii sunt A rotfl

#57 2008-11-10 14:50:03

ET
Addicted member

Din cate am auzit elvetienii suck big time! lol Acum ramane sa ma  dumiresc la fata locului...one day.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.